برای ایجاد تحول در خطو ط مورد استفاده در قرآن از حالتهای سنتی و محدود به فضاهای وسیع تر استفاده از فونتهای رایانهای در نگارش قرآن امری مرسوم و مقبول می باشد.
دغدغه اصلی در این روش رعایت اصول خوشنویسی با حفظ اصالت خط می باشد به نحویکه بین دست نوشته کتاب با خطوط بازآفرینی شده، تفاوت محسوسی دیده نشود.
توجه به شیوه های نگارشی کتابت قرآن مانند شیوه های عربی/ ایرانی و نیز دیگر مؤلفه های قرآنی مثل علائم وقف به کار رفته در تقسیمات قرآنی، گل آیه ها، سرسوره ها ، صفحه آرایی صفحات، جابجایی اعراب، همجواری حروف، نوشتن کلمات به صورت های کشیده یا معمولی از اصلی ترین پارآمترهای مد نظر در فونت های رایانهای قرآن هستند علاوه بر آن امروزه نسخههای نفیس قرآن را می توان با استفاده از نرمافزارهای رایانهای بازآفرینی کرد که به دو شیوه ذیل این امر قابل انجام است:
الف ) از روی نسخه خطی ( با اسکن نسخ خطی )
ب ) از روی کلماتی که یک خوشنویس معاصر کتابت میکند
در فناوری مورد استفاده از نرم افزار های موجود تشخیص و بازشناسی حروف ( OCR ) و تشخیص و بازشناسی کتابت ( OSR ) مورد بهره برداری قرار می گیرد.
در موسسه چاپ و انتشارات نیز طی سالیان گذشته قرآن های متعددی با فونت رایانهای آماده شدهاند چاپ شده است که می توان به قرآن های ذیل اشاره نمود .
۱ – قرآن کریم در قطع پالتویی ، بدون ترجمه با استفاده از خط نسخ رایانه ایی
۲- قرآن کریم در قطع رقعی ، بدون ترجمه با استفاده از خط عثمان طه رایانه ایی
۳- قرآن کریم در قطع وزیری ، بدون ترجمه با استفاده از خط عثمان طه رایانه ایی
۴- قرآن کریم در قطع وزیری ، با ترجمه انگلیسی با استفاده از خط نسخ رایانه ایی
۵- قرآن کریم در قطع وزیری ، با ترجمه آقای حداد عادل با استفاده از خط عثمان طه رایانه ایی
۶- قرآن کریم در قطع وزیری ، بترجمه آیت ا.. مشکینی با استفاده از خط عثمان طه رایانه ایی
ثبت دیدگاه