حدیث
امام رضا (ع) می فرماید: مؤمن، مؤمن واقعی نیست، مگر آن که سه خصلت در او باشد:سنّتی از پروردگارش و سنّتی از پیامبرش و سنّتی از امامش. امّا سنّت پروردگارش، پوشاندن راز خود است،امّا سنّت پیغمبرش، مدارا و نرم رفتاری با مردم است،امّا سنّت امامش، صبر کردن در زمان تنگدستی و پریشان حالی است. (امالی صدوق، ج 1، ص 339)

شنبه, ۸ مهر , ۱۴۰۲ Saturday, 30 September , 2023 ساعت تعداد کل نوشته ها : 83×
صنعت چاپ به مثابه یک رسانه است
۱۴ شهریور ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۳
شناسه : 849
7
مدیر عامل موسسه چاپ و انتشارات آستان قدس رضوی گفت: صنعت چاپ به مثابه یک رسانه دارای قدرت انتقال پیام است.
پ
پ

به گزارش آستان‌نیوز، مسعود فرزانه در مراسم بازدید آیت ا.. احمد مروی؛ تولیت معزز آستان قدس رضوی از موسسه چاپ و انتشارات آستان قدس رضوی که امروز پنجشنبه ۱۱ شهریورماه همزمان با روز ملی صنعت چاپ انجام شد، اظهار کرد: صنعت چاپ امری چند وجهی و چند ضلعی است که همین چند وجهی بودن آن را در بخش‌های مختلف زندگی جاری و ساری می‌کند.

وی عنوان کرد: چاپ از یک سو یک پدیده فرهنگی است و در ساحت‌های مختلف فرهنگی مانند کتاب، رسانه، علم، پژوهش و تبلیغات ذی نقش است و از سویی دیگر دارای ارتباط وسیع و تنگاتنگ با حوزه هنر است و در زیر بخشهای مختلف حوزه هنر از جمله طراحی گرافیک و عکس دارای نقش و اثر است.

فرزانه ادامه داد: وجه دیگر این صنعت آن است که به مثابه یک رسانه دارای قدرت انتقال پیام است و همچنین با توجه به ماهیت خدمت‌رسانی و محصولات قابل ارائه در آن با صنایع تبلیغی و کاربردی از جمله بسته‌بندی دارای فصل مشترک است.

ارتباط پیشرفت صنعت چاپ با ارتقاء فرهنگ و هنرو علم

وی عنوان کرد: به عبارت دیگر صنعت چاپ با توجه به ارتباط وثیق که با حوزه‌های مختلف نرم‌افزاری زندگی بشر و وجه روحی و معنوی آن یعنی حوزه‌های علم، فرهنگ و هنر دارد، هر چه پیشرفته‌تر و بالنده‌تر شده است علم و فرهنگ و هنر نیز رشد بیشتری داشته است.

مدیر عامل موسسه چاپ و انتشارات آستان قدس رضوی، با بیان اینکه چاپ در آستان قدس رضوی دارای سابقه دیرینه ای است گفت: از سال ۱۲۵۶ هجری شمسی چاپخانه سنگی در محل صحن نو که در اسناد با عنوان‌هایی نظیر “کارخانه چاپ آستانه حضرت رضویه” و “دارالطباعه آستان قدس” از آن یاد می‌شود، در حدود نیم قرن فعالیت داشته است.

وی خاطر نشان کرد: این موسسه پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی از سال ۱۳۶۲ با هدف چاپ و انتشار معارف قرآنی و سیره اهل بیت(ع) تاسیس شد و اکنون بر فراز ۳ دهه سابقه و تجریه با اتکا به اعتبار و جایگاه معنوی آستان قدس رضوی به یک مرکز تخصصی که قابلیت انجام کلیه خدمات پیش از چاپ، چاپ و پس از چاپ انواع کتب، قرآن و متون دینی را دارد، تبدیل شده است.

فرزانه تصریح کرد: از سال ۱۳۸۸ به منظور بهره‌گیری از انوار تابناک کتاب الهی قرآن کریم و در راستای تامین نیازهای معرفتی شیفتگان چاپ تخصصی و کیفی قرآن در تراز و نصاب استانداردهای روز صنعت چاپ با افتتاح مرکز بین المللی چاپ و نشر قرآن کریم ممکن شد به نحوی که طی سالهای گذشته همواره محصولات چاپی قرآنی این موسسه در جشنواره‌های ملی و کشوری صنعت چاپ به دلیل نفاست و کیفی بودن مقام‌های برتر را کسب کرده است.

به گفته این مقام مسئول، اکنون این موسسه با هدف تبیین و ترویج تعالیم وحیانی قرآن و معارف مکتب نورانی اسلام، گسترش و تثبیت آثار زیارت، ارتقا، اثر بخشی و گسترش کیفی و کمی محصولات فرهنگی چاپی و همچنین تامین نیازهای حرم، گسترش فعالیت‌های قرآنی، جریان‌سازی از طریق طراحی و اجرا، ترویج الگوها و استانداردهای تولید و ارائه محصولات کیفی و اثر بخش و نیز معرفی میراث و ذخایر فرهنگی ایرانی اسلامی به عنوان یک حلقه از زنجیره فعالیت‌های علمی و فرهنگی با اولویت‌دهی و توجه به رویکرد فرهنگی در مقابل رویکرد تجاری و با بهره گیری از دانش فنی و فناوریهای روزآمد در حال فعالیت است.

وی سابقه طولانی، حسن استفاده از اعتبار آستان قدس رضوی، وجود نیروهای متخصص و دارای دانش فنی، تنوع در ارائه خدمات و محصولات، توجه به عنصر کیفیت به عنوان اصلی‎ترین مزیت رقابتی و وجود چرخه کامل خدمات در زیر یک سقف را از جمله اختصاصات و ویژگیهای این مجموعه برشمرد.

چالشهای فرا روی موسسه چاپ

فرزانه همچنین کرونا و تاثیر منفی مستقیم آن بر کسب و کارها از جمله رکود و تعطیلی حوزه نشر، افزایش چند برابری قیمت کاغذ به دلیل نوسانات نرخ ارز، محدودیت‌های تحریم و تاثیر آن در تامین ملزومات مور نیاز ، ظهور رقبای جدید برای صنعت چاپ و کم رنگ شدن نقش فناوری به عنوان مزیت رقابتی را از جمله چالش‌های فرا روی این موسسه دانست.

وی خاطر نشان کرد: این موسسه به عنوان متولی و متکفل امر چاپ به عنوان یک فرا صنعت فرهنگی -هنری با اتکا به عنایت الهی در پرتو اراده، عزم، تلاش و کوششی اثر بخش با نگاهی تحولی – راهبردی مبتنی بر تفکری آینده‌ساز با تبعیت از اسناد بالادستی آستان قدس رضوی و گام دوم انقلاب و همچنین بهره‌گیری حداکثری و توان همه جانبه علمی تخصصی و فرهنگی و اجرایی کلیه نقش آفرینان این عرصه می‌کوشد تا مبتنی بر برنامه در حال تدوین سه ساله آتی نسبت به تحقق برنامه‌های پیش بینی شده خود به فعالیت ادامه دهد.

تدوین برنامه سه ساله آتی موسسه

وی در ادامه چاپ و انتشار محاسن کلام اهل بیت(ع)، افزایش کیفیت، بهره‌وری بازدهی و سوددهی، ایجاد مجموعه‌ای چابک، هوشمند و منعطف نسبت به تغییرات، بهسازی و نوسازی تجهیزات و به روزرسانی آن، اهتمام به آموزش و توانمندسازی منابع انسانی، برنامه‌ریزی برای مدیریت چرخه تامین با اولویت حمایت از تولید داخل، تنوع‌سازی و افزایش میزان رقابت‌پذیری و تقویت همکاری با مراکز علمی و پژوهشی را برخی از برنامه‌های پیش‌بینی شده سه ساله آتی این موسسه ذکر کرد.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.